diumenge, 30 d’octubre del 2011

QUINZENA DE LA BTT. LACABRAVAPALMONTE

Y todo el monte es orégano! viva la Muntar-Bai!

Doncs que per agafar xispa i algo de recuit abans del ciclocròs, he decidit fer una Quinzena a lo CorteInglés, marcant-me dos objectius Beteterus, és a dir, anant a la Marxa D'Or i a la Falconada amb tota una autèntica Reina del Susio, o sigui, un tractor amb rodes marcades amb polzades, ben amples per impedir avançar, amb un veritable seient petaculs i un artilugi a la roda de davant que sembla tret d'una moto, una mena de molla que quan passes per un bot sembla que no hagi estat res.

La veritat és que cara avall todo son parabienes, i anar amb rodes de vespino i discos de freno et fa semblar un gran ciclista i tot... en diuen Downhill (daunjil), també d'anar en bici en diuen Biking (vaiquing), de l'aparato se'n diu Mountain Bike (muntarbai) i del trasto que va a on hi hauria d'anar la forquilla se'n diu Fox (que em recorda un mite eròtic de mamelles enormes i caigudes de quan jo tenia 14 anys). Tres plats! marededéu! em sobren 8 o 9 combinacions i el plat petit directament el treuré, ja que el pinyó gros és més gran que el plat del mig...

...en definitiva, que si amb un trasto d'aquests no ets capaç de fer-ho mig bé, millor que et dediquis al ciclisme estàtic, ja que passar per un bot amb tal equipament és cosa de nens.

ah... de la bici se'n diu Specialized Stumpjumper... (ixpezialais chump chumper) i es veu que és tot un mite... a mí em sembla correcte, fa lo que ha de fer i a sobre porta uns frenos que no fan soroll (es veu que això dels discos de freno va molt bé però tots sonen com un elefant cabrejat), m'hi sento a gust tot i que em sobrin 3 quilos de ferro que no sé com treure.

Resultat, pujo com les pepes i baixo com els àngels, amb llagrimes i tot de la velocitat... disfruto com una cabra, i ja que la cabra tira pal monte, doncs vinga, 15 dies a full, no fós cas que m'agradés, que es veu que fan marxes i curses d'això del Btt.


LA MARXA D'OR
st llorenç Savall
http://connect.garmin.com/activity/122478839
http://www.ciclistasavall.org/

Feia anys que la volia fer, de fet, una marxa amb aquest nom vé de gust de fer-la!. aquest any, amb la BTT i tota la aproximación al món de la terra, anava de conya deixar l'asfalt per a fer una curseta. 60 km per les pistes d'entre St Llorenç i Granera, amb un recorregut brutal, guapo, variat i ben parit. llargues pujades i alguna baixada apoteòsica.

Com que els guies locals m'havien dit que era per pista, jo que m'hi presento amb la de ciclocròs.

La sortida a toc de pito, encara que guardant les formes. anem cap a la zona de Catafau pistejant, mentre ens anem estirant i separant. tot i això, tot el primer bucle, fins a la cruïlla amb la carretera de Gallifa, el fem en un degoteig de ciclistes, avui hi ha bastant nivell, i així mica en mica anirem fent fins al final, mai sols, sobre la posició 20.

Baixant cap a la carretera de Granera trobo un roc una mica massa punterut i punxo. un llantasso important i em quedo retrassat. Reparo amb calma i segueixo amb calma, sense segona càmera no és qüestió de jugar-me el quedar-me tirat del tot.

Tot el segon bucle, zona de Granera i acostament a l'arribada per la zona dels Carros, passa pel tròs cremat fa 7 o 8 anys, amb unes boniques vistes i molta amplada de camí, tot i que el terra, plè de pedres soltes, es fa difícil per a la bici que porto. L'arribada a Sant Llorenç és per les trialeres paraleles a la carretera de Monistrol, a l'altra banda de la vall.

Em xoca quan, tot entrant al poble, i després d'unes 3 hores i 55km, algú em crida: dos quilòmetres i arribada! ... se m'ha fet curt, molt curt.

M'hauré d'acostumar a les coses curtetes i fetes a tope. De moment, Marxa d'Or feta, objectiu acomplert, dia gaudit, suma y sigue.


LA FALCONADA (6a edició)
Sabadell
http://connect.garmin.com/activity/123763006
http://www.lafalconada.cat/
http://www.lafalconada.cat/anteriors/2011/Temps%20Falconada%202011.pdf

el segon diumenge tocava la Falconada, una de les més xules i ben muntades manifestacions ciclistes fetes per una entitat no-ciclista (cosa que hauria de fer avergonyir a clubs i demés personal d'una ciutat tan "ciclista" com Sabadell). En la sisena edició poc més a afegir que en les cròniques anteriors (cliquez ici) mil tios, alguns per afaitar, i cada cop més senyores i senyoretes. ambientasso i per qui vulgui, canya de la bona.

De fet els espies aquesta vegada em van informar bé, i vaig presentar-me amb el tractor (oh Fox, long live Fox!). Una sortida fulgurant, amb arribada a cap de cursa a dalt a Torre Romeu i encarar cap als plans de la Salut amb en Pep Tatché i l'Enric Aguilar de llebres. Molt ritme, massa ritme, fent un grup d'uns 7 corredors que mica en mica o s'allargava o s'escurçava. Pujada al Farell pel darrera i davallada a la zona de Sant Sebastià de Montmajor, allà entrem en una trialera i se m'escapen els del grupet, me n'adono que no he desbloquejat la forquilla i anava fotent retrucs com un tonto. em quedo sol.

Passat Montmajor encaro una pujadota important, camí bò que passarà a camí rebentat de sobte, i d'allà anirem pujant amb el plat petit fins als 3 pins i Catafau. allà vindrà lo bò del dia, una trialerota més llarga que un dia sense pà que em durà fins a Sant feliu del Racó. Com un crack dels bons me la faig tota, de dalt a baix, a pota!

No m'adelanta ningú, imagina't el tròs que els hauria tret, i a l'arribar de nou al camí gran, ja bastant depauperat físicament, m'agafen rampes del tipo horrorós als isquios, i de passada pateixo fallo general de tots els grups musculars de les cames. La causa? la bici diferent, segur, i el no estar-hi acostumat.

Els darrers 20km, amb un globo del quinze, ens fan passar de St Feliu cap a Castellar, zona aeròdrom, i d'allà al riu, per planejar per tooooot el Ripoll en un avorrit final que és la única zona que canviaria d'un recorregut especialment bonic, interessant i de passada trencador.

7è classificat, mantinc el Top 10 en els darrers 3 anys.


Crono Puig Creu (Bike Tolrà)
http://connect.garmin.com/activity/125228318

i el tercer diumenge, ja ficat en la darrera sèrie d'entrenos per a agafar xispa i no fer el ridícul al cross, he aprofitat per a fer la Crono del puig de la creu, ja clàssica del Bike Tolrà de Castellar, i acabar fent camins i caminots entre Castellar, St Llorenç, El Farell, Sentmenat i demés valls d'aquelles.

La Crono bé, segons els meus càlculs i a falta d'oficialitat, he sortit a les 9:40:00 i arribat a les 9:50:51, o sigui, he rebaixat el temps dels guanyadors dels dos primers anys. L'Ivan Segarra ha fet 10.20 i pico, pulveritzant tots els rècords i demostrant un bon moment de forma d'un superclasse com ell.

Genial l'ambient que han reunit els del Tolrà, Hidalgos, Juanjo i cia. han creat en pocs anys una bonica base social.

Fet del dia ha estat la trobada amb l'Andreu Codina, antic number one del trialsin, que viu en una masia entra Gallifa i St Feliu de Codines. a part de rodar junts una bona estona hem estat xerrant sobre les rodes de 29 (ell és importador de la Niner) i de passada m'ha portat per alguna que altra trialereta... jo amb la de cross, ell amb una Niner i el seu talent, no hi havia collons de seguir-lo!

... i ja està... passem a coses més interessants, que el dia 1 de Novembre, si tot va bé, anirem a córrer la primera de ciclocròss.


p.d. em venc la Btt, em sobren 3 quilos de bici per tot arreu, això és molt cansat!
interessats contacteu via mail