diumenge, 25 de desembre del 2011

REQUIEM POR TODOS NOSOTROS

.
he triat aquest títol, bastant més indicat que els previsibles "crònica d'una mort anunciada" o "Aplocalypse Now" o bé el sarcàstic "éramos pocos y parió la burra" , en tot cas, no cal que llegiu més endavant... el títol ho diu tot.

de fet, no es recomana llegir més endavant a no ser que:
-que no facis ciclocròs i tot t'importi un pepino
-que facis ciclocròs i creguis que lo que tenim està correcte i no cal millorar
-que pateixis del cor o tinguis pujades de sucre o d'àcid úric que puguin fer-te ingressar d'urgències
-o bé que pensis que en aquest blog mai es posa a parir a ningú, i t'agafi de sorpresa.

EL CICLOCRÒS CATALÀ NO ESTÀ TOCAT DE MORT

ESTÀ... MORT

QUE BEN MIRAT,
si jo, que sempre publico les coses que faig, i m'encanta el ciclocròs, no he dit res en 2 mesos, ja feia sobreentendre que estava omplint el pap (i de passada les pilotes) per a deixar anar una ogiva nuclear com la que esteu a punt de llegir

no en và un va prenent nota i manté un silenci tant descarat quan no és el seu estil.

ens doneu silenci? doncs aquí teniu resposta:

UNA MICA D'HISTÒRIA
(que per lo vist és el que mai ningú mira)
temporades 2006, 2007, 2008 de 10 i 9 curses, afició en augment, gent jove a les carreres i graelles d'èlit amb molts tios bons, i de sobte el silenci...
al 2009 la temporada perillava i amb prou feines van reunir 5 curses, els corredors vem fotre el crit al cel, i van posar fil a l'agulla...

es va crear una comissió entre particulars i federatius (crec recordar) i amb la ilusió de molts la temporada 2010 vam tornar a tenir 9 curses. es va crear un web on centralitzar informació, t'havies d'inscriure online, més ràpid i eficaç, i fins i tot ens donaren un xip a les curses, que et permetia clavar les classificacions i a la vegada veure els teus temps per volta, etc.

de la inscripció online i el xip, simplement, nunca más se supo. (a cicloturisme tenim un web, bicinscripcions, que vosaltres mateixos podeu jutjar).

les seves paraules, publicades a la pàgina de Facebook, fa dues temporades, van ser, literalment, "tranquils, això no tornarà a passar"... i ha passat!

farem una rapida repassada a les curses que s'han fet i ja no es fan, veureu els llocs on s'han fet, els perquès no es fan... alguns els sabem, altres ens els han ocultat:
Sallent, Torroella de Montgrí, Igualada, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Sabadell, Tortosa, Amposta, Raimat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Manresa, Barcelona Velòdrom, Barcelona Montjuïc, Barcelona Fòrum, fins i tot s'han fet puntuables les curses de Vinaròs i El Voló, i era genial anar a córrer a tants llocs, i penso que on són ara!

em surten 18 localitzacions, no hase falta que me dises nada mas!

al 2010 la Federació promet 300 euros de subvenció directa als organitzadors d'un ciclocròs. molts no han cobrat ni cinc, i fa més d'un any. no ens extranyi doncs que algunes curses que éren fixes, i de enorme qualitat, hagin aparcat aquest any la seva celebració.

ara pensava en Santa Coloma de Farners, vès per on...


AQUEST ANY
aquest any ningú ha previst cap calendari, ningú actualitza el web, ningú centralitza inscripcions, el control de voltes per xip ha desaparegut del mapa, ningú porta al dia les classificacions, hi haurà trofeus?

i a sobre ténen els collons de dir "estem treballant per a ampliar el calendari" després de dir-nos que es fan 4 curses (franqueses, mataró, Lleida i "x") i saltar-se un Campionat de Catalunya que els hi cau del cel

i a sobre a les notícies de ciclocròs de la web federativa tan sols surten les actuacions dels nostres que van a córrer a fora (lozano a valència per exemple) i fins i tot treuen els bons resultats del cadet Cullell a frança, quan tots sabem que si el pare Cullell porta els seus nanos a córrer a Perpinyà és perquè els seus nanos no poden córrer més a prop de casa perquè no ténen curses

i nosaltres ens ho empassem tot i no diem res, ni tan sols quan acabat el Campionat de Catalunya no hi ha senyals de la 5a cursa de l'any, la "x", amb data per confirmar, suposadament a Bellpuig i suposadament al mes de gener.

encara estic esperant la resposta del mail que vaig enviar a la suposada comissió de ciclocròs sobre el 20 d'octubre, preguntant-los pel calendari d'aquesta temporada


FALTES DE RESPECTE VERS NOSALTRES
faltes de respecte són el silenci federatiu, la deixadesa a l'hora de fer calendaris, de fer classificacions, de dir-nos a quina hora i a quin lloc és cada cursa, d'encertar quina és la web del club organitzador

falta de respecte és que els àrbits, enlloc d'ajudar, segueixin aplicant l'arbitrarietat de qui sembla que vagi a les curses a cobrar i aplicar el seu criteri, quan en situació delicada el que haurien de fer és ajudar als pocs que queden a que no s'afartin i pleguin veles...

falta de respecte és dir als veterans que la seva cursa comença a les 10.30, donar que han sabotejat el circuit, i a les 10.00 canviar de parer, anar a donar la sortida, sense previ avís, agafant-nos amb el calentament per fer.

falta de respecte és modificar a 15 minuts de la cursa un recorregut d'un campionat de catalunya que ha estat provat per molts, i introduïr una dificultat de les de fer-se mal. altra cosa és que l'àrbit que fa la modificació tan sols se'l vegi un dia a l'any, i sempre canvii els circuits.

falta de respecte és donar les culpes a la crisi A (la del Zapatero) i la crisi B (la de la Mas)... em recorda a quan de petit no feia els deures perquè no en tenia ganes i deia que m'havia deixat la llibreta a casa

falta de respecte és no informar, i pitjor és desinformar, amb quines ganes ens quedem, els quatre que quedem?


VERGONYA
vergonya ens ha de fer tot lo següent:

- a nosaltres, corredors, ens ha de fer vergonya el fet de pagar 10 euros per una cursa quan se'ns apliquen els serveis mínims, quan tan sols fa 3 anys en pagàvem 3 pel mateix, més ben muntat.

-a la federació li ha de fer vergonya el fet que hi hagin 29 marxes cicloturistes al calendari oficial, més 13 brevets, més 8 marxes fora de calendari, i tan sols 4 curses de ciclocròs a la finestreta del costat.

-també a la Federació li hauria de fer vergonya deure calés als clubs (potser amb el preu d'una inscripció a la Titan es podria haver sufragat el deute?)

-a tots ens hauria de fer vergonya veure com a valència i al sud de frança, els nostres veïns!!!! territoris de ciclocròs de tota la vida (no te jode) tinguin calendaris de 15, 14, 13 curses en un any, amb 200 inscrits de total, i amb graelles de cadets (nens i nenes de la ESO, no fotem) de fins a 40 ciclistes, que els hem comptat!!!!

(que Lleida està més lluny de casa que no pas el Voló)

-a la Comissió de ciclocròs de la federació li hauria de fer vergonya que a falta de 15 dies de la cursa de les franqueses encara no s'hagi publicat el calendari... i que no hi hagi classificació penjada al web de la federació, i que tan sols ens pugui oferir 4 curses, quan a la porta del costat els del cicloturisme ja fa 4 anys que ens sortien les curses per les orelles, de lo bé que s'ha treballat allà.


ELS CORREDORS
ens hem de sindicar, ens hem d'unir, hem de fotre una patada al cul als incompetents i proposar coses nosaltres

SÍ, ESTEM MOLT CRÍTICS, PERÒ NO CALLAREM

tot i això, no crec que haguem de fer-los la feina a qui ens ha tractat com el puto cul, ja que suposo que algú, allà dins de la Casa Gran, espera a que els del ciclocròs els muntin una nova-novíssima comissió a l'estil dels del Cicloturisme, i els gestionin calendaris i temporada i els reflotin el barco enfonsat

ja es va fer una vegada, fa dues temporades, i alguns, fins i tot, se'n van cansar, de treballar de gratis, fora de les seves feines, famílies i obligacions.

LA PILOTA ÉS A LA VOSTRA TEULADA

nosaltres tan sols intentarem que els diners que hem gastat en Bicicleta, Equipament, Viatges, Benzina... quedin amortitzats per la satisfacció que et dóna acudir a 4 curses d'un migrat calendari del qüal, tan sols 2 anys abans, t'han promès que "això no tornaria a passar".

QUEDA ESCRIT. NO TENIU VERGONYA

5 comentaris:

xavi ha dit...

Et dono tota la raó, i despres quan et queixes als alts estaments et contesten que es un esport minoritari i que no hi ha prous calers per subvecionar-lo, "a muerte con ellos!!!!!". He dit.

Carles Lara ha dit...

Vaja, doncs si que està malament la cosa. Si que ha canviat en dues temporades que fa que no vaig.

S'hauria de fer alguna cosa o el CX morirà.

Una abraçada Gubi i bones festes!!!!

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu, amb Xavi ja portem uns dies parlam del tema i mirant que farem cap a primavera per no continuar així, una de les raons per la que vaig crear ciclocross on line, era la de aconseguir més aficionats i enaltir una miqueta aquest esport tan bónic, ja sabeu que conteu amb mi per col.laborar en millorar el projecte ciclocross, no es pot passar una altre temporada amb 4 carreres!

Isma Ventura ha dit...

noasefaltadisirnadamas

José ha dit...

Si algo queda en el tintero no es culpa del corredor de CX.
La fede tendria que replantearse la situación por la q esta pasando el CX.
No creo que se trat de un tema ecomomico, por que se podria desviar dinero de otras carreras para el CX.
Y si el tema de desviar no saben como funciona, que le pregunten a UNDANGARIN.