dilluns, 5 de gener del 2009

CAMPIONAT DE CATALUNYA A MANRESA

ARF! ARF! ARF! ARF!

En un matí tirant a clar al sempre fred plà del Bages, la reunio setmanal de freaks del fang i la pols (amén d’altres coses que no es poden dir aquí) va ser de les grosses. Casi 30 tios a master 30, ambient de gran cursa i ganes (i roba) renovades que ja era 2009.

Abans que me n’oblidi voldria desitjar molta sort a en Xavi Domènech, company d’equip dels tres darrers anys, fins a aquest 31 de desembre, i gran persona (lo de gran corredor salta a la vista), que passa al Moto Club Segre (crec que es diu així). Estic molt satisfet d’haver compartit amb ell i son pare experiències, comentaris i matins que em fan estar segur que sempre que ens veguem creuarem un bon somriure.

Va, al turron: Arribo tard com sempre i a sobre em foto a xerrar, però bueno, tot i això faig la inscri a temps i començo a desplegar la paradeta. Bikini de melmelada (això és nou), pixarada llaaaaarga, i saltar a sobre del rodillo just després de fer la volta al circuit a peu (como fernando alonso) i en bici. Aue seria una cursa sense descansos ja ho vam veure en els veterans de 40. Mentre fèiem rodillos ens vem colocar a la línia d’arribada, a la segona volta tots feien unes carones que ens van fer presagiar el que ens passaria a nosaltres.

Per cert, gran gran cursa del Senglar Pere Joan Roig que va arribar a posar en apurus al igualment gran Joan Antoni Asensio. Quins paios!

A RACE ONLY FOR MEN

Doncs sí, una cursa solament per a nosaltres, de tres quarts d’hora, vale, però només per a dorsals blancs. Van retrassar la cursa èlit una hora i ens van deixar la pista per nosaltres, cosa que al final ens dóna la raó en dir que gairebé 30 masters són un gruix important com per replantejar-se els horaris de les curses... (y pa qué no una ayudita económica)

...va, m’explico: La cursa de les 10 (i això que a sant joan despí ja ho dèiem) és un èxit rotund de participació i el circuit, per més que cridin els àrbits, queda plè de gent que el reconeix. La cursa de 40, 50 juniors i nenes està plena, i la de elits, sub23 i master30 doncs massificada. I si tornem a replantejar? Mireu: Primera cursa de cadets, noies, 50, 60 i junior, Segona cursa de masters i 40, i tercera cursa d’èlits... no, no és idea meva, i no, no ho diu tan sols un grup reduït. Però bueno, l’any s’acaba i millor que no fer sindicalisme.
Lluita en plè grup d'Homes
penultima volta quan en Sergi em passa (tope bé nano!) i ultima volta on no corria ni déu.
I si, va ser una Race Only for Men perquè aquell collons de circuit no et deixava ni un rato de descans, manxar manxar manxar i perseguir-se, sense agafar massa tròs a darrera i sense atrapar als de davant. Dues baixades de dificultat elevada i tres trossos de patejar de gust trencaven encara més i no permetien cap respir a les pulsacions. Personalment em va agradar, encara que hauria fet una allargada més a la zona de l’esplanada on es feia la sortida, al tròs plà de l’arribada i a algun altre lloc, zones allargades amb zig-zags que deixéssin agafar aire i de passada allargar els 5 minuts de volta, que per un campionat de Catalunya era un temps més aviat escàs.

Vaig fer una sortida genial, la millor de l’any sens dubte, i em vaig trobar gairebé al davant. Tot i això a la mitja volta ja estava envoltat dels habituals, encara que em notava amb força per atacar-los. Bona lluita amb l’Òscar de l’Esteve, i mai perdre de vista ni en Tatché ni en Benito, en Ruiz, l’Alsina o en Tió. En Sergi del Roca ha fet una gran cursa i quan m’he esfondrat a la penúltima volta ha donat el Do de pit i m’ha passat. Olé per ell!

I res més, fotia fred però com que ens vem calentar de valent no es notava. Bones sensacions de cara a aquest any nou, que pel que sembla serà dels que se’n treu partit.

SEGUIREMOS INFORMANDO. LA MAREA ROSA ESTÀ EN MARXA.

Nota Sergi Mingote: Com mola tenir de company a un paio que llavors al vespre surt al Canal 33! Diumenge a les 20.30, el Cicle de Mingote, experiències d’un que és gran persona a nivell del mar, i megacrack a partir de 5000 metres.