dilluns, 22 d’abril del 2013

CERVERA, CLÀSSICA DELS MURS 2013

.
Amb el fred dels primers d'abril ben viu se'ns va acudir la brillant idea d'anar a fer la Classica dels Murs, la marxa que la Pc Cervera organitza actualment amb un recorregut realment bestial, després de les seves incursions per la zona nord (Transpirenaica i Segarra-Solsonès) l'any passat van dissenyar un duríssim recorregut on, sense cap port, superaven els 2500m de desnivell amb una combinació de carreteres i 16 murs, cap d'ells amb pendents menors d'un 7%, cap d'ells més llarg de 3km. Un recorregut suposo que complicadíssim de dissenyar i que després de 13 temporades fent marxes m'atreveixo a colocar entre els 5 millors que he tingut la sort de patir.

 Així doncs, puntuals i amb minut de silenci inclòs en honor de Miquel Poblet, sortim de Cervera per encarar la zona nord de la Segarra, un primer bucle en principi suau, tan sols 6 murs per anar fent boca i no massa desnivell ni dificultat... si no arriba a ser pel fred intens que ens envaeix.

Res fora de lo normal fins a Calonge de Segarra, on un doble mur al 11% i 14% ens posa en antecedents. igualment ens passa amb els següents, el grup no es trenca però anem veient de què anirà la cosa. Tranquilitat fins al km70 on es conjuntarà l'inici del segon bucle amb una continuació de murs, un cada 3, 5km com a molt, i on combinant carretera estreta amb carretera normal, combinant estrebades amb anar a ritme, anem aguantant el grup a la vegada que aquest va perdent unitat rera unitat.


El fred desapareix de cop a l'entrar a la Conca de Barberà, marxa la boira i el solet ens escalfa... encara que ens escalfem més nosaltres amb les nostres intentones.

Passat Montoliu un moment de dubte al quedar-me tallat, però a davant no tiren massa fort i tornem a empalmar. Aquest és el problema, tornem a anar a ritme fort i ens apreten més del que voldriem, ens deixen enrera i empalmem, volem tornar a patir, i calculo que no durarà gaire, tinc fondo però em falta foça, i ho noto en el cop de ronyó, que no és prou fort com per saltar endavant amb ells.

Planyent-me de lo dur que és no fer cap port llarg i anar fotent apretadetes no em donc compte que lo dur està per aribar. Al Km90 s'empalma la primera tanda dels grans del dia. Cabestany escalfa Albió 19%, duríssim mur sobre mal asfalt, Savallà 19% i sobretot Conesa 11% i Forès 21%, tot Forès de baix cap dalt sense deixar-se ni un metre de desnivell per fer. Veig en Roque posant peu a terra, em veig incapaç d'adelantar ningú, i ningú m'adelanta, estem quiets dalta la bici però no caiem.

Un ciclista cada 5 metres i no obstant corones i no trobes ningú, sembla que aquests 5 metres siguin una eternitat i és impossible connectar o ni tan sols agrupar 10 ciclistes. Coronant Forès (on per cert m'ha faltat corona amb el 34x25 oju!) ens agrupem una quinzena, En Pep Tatché i jo iniciem la marxa agrupant gent i al cap de rès desemboquem a la general de Montblanc a Tàrrega.

Arribant a Verdú connectem de nou amb davant i ens acostem, en una tanda de calma, als 3 definitius murs.
A Montornés tot es trenca en mil trossos, a Granyena tan sols som capaços de superar la pendent i agrupar 2 o 3 companys, per baixar cap a Cervera i fer la pujada final a la Plaça Major.

Entrem un ciclista cada minut, cada trenta segons, entrem en rosari, no massa lluny del cap de cursa però sabent que sense cap gran port, la Segarra i la Conca ens han deixat ben esquilats.

Un excel·lent a la organització, com altres vegades tot correcte, ben fet i lligat.

Us adjunto un vídeo d'Oscar Marín penjat a youtube, el Mur de Forés vist des d'una bici:
http://youtu.be/jfdMMnfh3vc

Les imatges són extretes de infobiker, en un enllaç directe que podeu trobara ala web de la marxa http://classicadelsmurs.cat/

2 comentaris:

Roque ha dit...

Comparteixo els teus comentaris.Una gran Marxa amb un recorregut curradíssim,magnífica que es mereix triunfar.
Amb el 34/25 es pot pujar Fores Peró amb el que portavem a sobre...

aquest diumenge vaig anar a fer Les Goges i vaja tela amb la pujada a Vall de Bac,máxima del 21% I jo que no m'ho esperava amb el 23,quin patiment.Aixó sí,preciós.

Van repartir el tríptic d'una Marxa amb un recorregut espectacular:
www.fontromeudefidespyrenees.com

ens veiem crack!

Miquel Gubianas ha dit...

hola Roque! jo abans de Forès ja anava meravellat! el Mur d'Albiol em va deixar alucinat, ja l'havia fet a la Racons de la Conca fa anys, però això d'encadenar 7 o 8 murs cada 5km més o menys et deixat rebentat!

val la pena descobrir marxes noves i mantenir les antigues amb bon recorregut i reputació mantinguda!