dissabte, 22 de juny del 2013

El periodista elèctric

.
Anant pel món (no massa lluny, estàvem a Sant Cugat, et trobes amb persones que poc o molt t'impressionen.
Impressionar deu voler dir deixar emprempta, ambdues paraules comparteixn lexema, i en Suso Pérez, un ciclista de carretera amb bicicleta elèctrica que he conegut aquest matí, m'ha fet canviar el punt de vista d'algunes coses.

Mai us ha passat que aneu fent camí i us trobeu a algú reparant una punxada? suposo que com jo pareu, ni que sigui uns segons, i pregunteu si fa falta algo. Mai has de parar del tot, sempre et responen: "no cal! ja està arreglat!" Aquest matí ha estat potser la primera vegada en tants anys que un "senyor ciclista", m'ha demanat una mica d'ajuda amb una punxada que l'havia deixat a la cuneta.

Hauria estat un parxe normal i corrent, o una càmera nova i avall, però el problema venia per una altra banda: En Suso tenia una bicicleta elèctrica, una BH de carretera (rollo híbrid però asfaltero), i tant per muntar com per desmontar la roda s'havia d'haver fet com a mínim segon de carrera de tipus tècnic.

Mentre reparàvem punxada i muntàvem la roda i tot el tinglado hem anat coneixent-nos. He descobert en en Suso una persona d'una educació excel·lent, mesurat en les seves paraules i amable que dona gust. Feia dotze anys que no rodava en bicicleta, havia pedalat molt, "con bicis de estas de carbono como la tuya", però ara entre la poca forma i la edat havia canviat el xip. "No le quiero pedir a mi corazón esfuerzos como los que hacía hace 15 años, la bici electrica me ayuda, es hoy por hoy "mi" tipo de bici, y te juro que a veces me muero de ganas de mostrarles mi experiencia a muchos hombres de mi edad con los que me cruzo, y que veo penosamente sufriendo a cada cuesta".

Lo dit, m'ha canviat el punt de vista de la bici elèctrica.


THE GENTLEMAN RIDER.
La bici elèctrica té el seu lloc, el seu públic i en Suso ho transmet al seu blog: Carril Bici. no deixeu de visitar-lo ja que té garantia, un periodista aficionat al ciclisme segur que ens mostra temes altament interessants.

Valdrà la pena seguir les seves experiències i llegir els seus reptes, com un viatge al País Basc que té programat, segons avui m'explicava.

Repeteixo: http://blogs.lavanguardia.com/carril-bici/

La màquina que hem estat manipulant era com aquesta:  http://www.bhbikes.com/web/en/easy-motion-ebikes/por-tecnologia/neo/neo-race.html

¡Señor Pérez, ha sido un placer!