diumenge, 19 de juny del 2011

L'ESTRENA. RUTA CLÀSSICA CAP A ST LLORENÇ SAVALL

.



http://connect.garmin.com/activity/92132025


Anava sent hora, i com que tenia la bicicleta acabada, i l'equipament llest, he decidit posar fil a l'agulla i pujar a sobre del meu ferragot per, amb bici clàssica, vestit de clàssic, fer una ruta clàssica, cap a Sant Llorenç Savall falta gent, revolt del Dalmau inclòs.

Acollonant ferragot que amb un 53-42 i un 14-22 m'ha clavat la pedalada, amén de la tunda que em vaig fotre ahir, el resultat és que no anava ni cap endavant. Tot i això li he tret casi 26 per hora de mitja a 56 quilòmetres totalment vallesans, habituals, clàssics com pocs.


m'he fet unes fotos.

la bici... doncs apenes recordava la conducció d'una bici antiga. Manillar estret, amb manetes de frè petites, molt avall, de manera que quan t'hi puges quedes tot aixonat i geperut. A part la dificultat per accionar la bicicleta. Cada maniobra és realment una maniobra, i anar en bicicleta es torna una cosa lenta.

Lenta de canvis, les palanquetes no són pas els frens integrats de maneta, i has d'anticipar cada acció, o et quedes clavat a la soritda d'una curva; lenta de frens, l'acció de frenar és llarga i feixuga; lenta de pedalar, tant de posar i treure el peu, ojo que si et lligues massa el rastral no surt i caus de costat, però el simple fet de donar el copet de mitja vota al pedal, insertar la sabatilla, clavar la cala i tancar la corretja és una acció realment lenta.

en definitiva, el ciclisme clàssic és per a homes curtits, que saben anar en bicicleta. És un OFICI, on cada acció, per simple que sembli, queda magnificada. La màquina s'ha de saber portar, s'ha de saber llençar, maniobrar és difícil, canviar el desarollo o frenar són accions experimentades, pedalar sense fer-se mal a les cames, seure i posar-se bé...

tot el que les bicicletes actuals fan per sí soles, amb les antigues ho has de fer tu.

3 comentaris:

Pep Tatché ha dit...

Gubi!! Una cosa tha fallat!! Et delata el Garmin! Mira que mesurar la ruta amb el gps!
On està aquell càlcul clàssic de sumar km en una llibreta segons el mapa en paper de michelin? Sabadell Castellar 7 km, més 13 fins Sant Llorenç... He sortit a les 8 i 5 i he arribat a tres quarts de dotze, vol dir que he fet 26 de mitjana!
;)

No cal l'electrònica!!
Felicitats! Bona màquina!

Miquel Gubianas ha dit...

jajajajaj! em pensava que no te n'adonaries! el portava a la butxaca que no es veiés!
no tinc un cta km en condicions d'època, m'encantaria trobar-ne un d'aquells de corretgeta, si no res, a ull (o amb el garmin a la butxaca!)

CICLISMO NINJA ha dit...

Hola-hola el domingo serás bienvenido y del Kas, no desentonarás pues varios irán del Kas y hasta vendra Celestino Prieto q corrió en él. TE ESPERAMOS, todo el conjunto y sobretodo la bici GENIAL!!!